חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

יום המים 22.3.16

איור: נדב רוזנבלום

מים הם מקור החיים. תהליכים בסיסיים לחיים על כדור הארץ תלויים במים, החל מיצירת חמצן בתהליך הפוטוסינתזה. כל היצורים החיים מורכבים בעיקר ממים, לדוגמא: כ- 50%-75% (תלוי בגיל ובמשתנים נוספים) ממשקל גוף האדם הם מים.

70% מפני כדור הארץ מכוסים מים.

רק כרבע אחוז מכל המים על כדור הארץ ראויים לשתייה ממי אגמים ונהרות. במקומות בהם מעט מקורות מים מתוקים ראויים לשתייה מבצעים שאיבה של מי תהום (מי גשם המחלחלים לחללים והסדקים הקטנים שבשכבת הסלעים הנקראת אקוויפר).

מעל 99% מהמים בעולם אינם ראויים לשתייה, כמו מים מלוחים באוקיינוסים, מי ים, קרחונים, מים מתוקים מזוהמים.

היות ואוכלוסיית העולם גדלה וכמות המים הראויים לשתייה לא גדלה יחד איתה, יש צורך בהפיכת מים שאינם ראויים לשתייה לכאלה הראויים בשיטות שונות. כאשר מדובר על היקפים גדולים כמו אספקת מי שתייה לכלל האוכלוסיה מבצעים למשל התפלת מי ים – הפיכת מים מלוחים למים מתוקים. כשמדובר במקומות בהם לא מתבצעת אספקת מי שתיה ראויים לתושבים או שהמים מיועדים לאוכלוסיות רגישות כמו תינוקות, טיהור ו/ או סינון נעשה בהיקפים ביתיים בדרכים שונות כמו: הרתחה, הוספת חומרים כימיים מטהרים, מתקני אוסמוזה הפוכה וכו'…

מי ראויים לשתייה נמצאים תחת איומי זיהום בכל העולם, כל הזמן, כאשר מתרחשים אסונות בהם נגרם נזק מהיר ומיידי למקור מים, כדוגמת אסון קריסת הסכר בברזיל  או נזק איטי ומתמשך, כדוגמת הזרמת שפכים עירוניים או תעשייתיים ישירות או בעקיפין למקורות מי שתייה או לקרקע ממנה מחלחלים חומרים המזהמים את מי התהום. גם נושאים כמו הפלרת מי שתייה נמצאים בלב הויכוח על זיהום מי שתייה וקידוחי נפט בשיטת 'פראקינג' באיזורים רגישים הידרולוגית.

יום המים הבינלאומי 22.3

 

 

 

 

יום המים הבינלאומי נקבע באו"ם בשנת 1992 וצויין לראשונה ב-22 למרץ 1993.

היום עוסק בחשיבות המים המתוקים בעולם ובניהול מקיים של מקורות המים. בכל שנה זווית אחרת הקשורה במים מקבלת דגש.

השנה היום עוסק ב"מים ועבודה" – כ- 1.5 מיליארד אנשים בעולם עובדים במגזרים הקשורים במים.

 

יום המים העולמי 2016 באתר האו"ם

קק"ל לקראת יום המים הבינלאומי 2016

נושאי ימי המים העולמיים בשנים שעברו

שתף

עוד באותו עניין

חדשות

סיכום פעילות העמותה בתקופת המלחמה

  אנחנו עוקבים מאז תחילת המלחמה אחר ההשפעות שלה גם ברמה המקומית, ובפרט על תפקוד הרשויות המקומיות הערביות. עבדנו בתקופה זו בתחומים אלו: ניטור ומעקב