כך אמר היום באופן מפתיע השר להגנת הסביבה, אבי גבאי, בכנס "סביבה 2050" שנועד לשמש זירה לשיח בין המגזר העסקי הכלכלי והתעשייתי, הרגולטורים ונציגי הארגונים הירוקים. בין נותני החסות לכנס: המשרד להגנת הסביבה וחברות כמו: כיל, אדמה ובזן.
אבי גבאי: "בחיפה יש היקף עצום של תעשייה פטרוכימית, גוש ענק של מפעלים בתוך אוכלוסיה עירונית. וגם אם כל אחד מהמפעלים יעמוד ביעדים שלו עדיין תהיה לנו בעיה. לכן נצטרך לדלל יותר ויותר את התעשייה במפרץ חיפה. המצב הנוכחי לא יכול להימשך. וזה בלי להתייחס למקרה האחרון שאנחנו בודקים בו אחד המפעלים לא עומד בכללים." לשון הודעת הדובר
בתקשורת:
השר גבאי: "נדלל כמות התעשייה במפרץ; זה גדול על חיפה", יובל אזולאי, גלובס, 29.2.16
בכנס סביבה 2050 בת"א אמר היום השר להגנת הסביבה: "הסיפור של מפרץ חיפה קשה, וכשמסתכלים על ההיקף העצום של מפעלים הפועלים במפרץ, מבינים שמדובר בגוש ענק של מפעלים בתוך אוכלוסייה עירונית, ואין ספק שגם אם כל אחד מבין כל המפעלים עומד ביעדים הסביבתיים – עדיין יש לנו בעיה"
השר להגנת הסביבה קורא לבחון צמצום פעילות התעשייה הפטרוכימית במפרץ חיפה, צפריר רינת ונעה שפיגל, הארץ, 29.2.16
המשרד טוען לראשונה כי אין להסתפק בקביעת תקנים לפליטת זיהום ולפעול לדילול התעשייה. בקרית טבעון הפגינו עשרות תושבים וקראו לפנות את חוות מכלי הדלק שמוצבת באחת משכונות הקריה
ואם זה לא מרגיז מספיק… היום נחשף שהמדינה ויתרה ליורשי סמי עופר על כמיליארד שקל מהכנסות שהתקבלו מהחברות שבהן החזיק, ובראשן החברות הממשלתיות שהופרטו והוחזקו באמצעות החברה לישראל: כיל שמחזיקה בזיכיון לכרות מינרלים בים המלח, בתי הזיקוק בחיפה וחברת הספנות צים.